Диня натуральна сушена: вітаміни, корисні властивості, способи використання

Диня натуральна сушена: вітаміни, корисні властивості, способи використання

Солодощі можуть бути корисними, якщо це сухофрукти. Насиченістю смаку та аромату відрізняється диня натуральна сушена, яку можна придбати за доступною ціною. Її харчова цінність дозволяє використовувати в раціоні здорового харчування, адже вона містить безліч корисних компонентів, додає енергії, та є при цьому дуже смачною стравою.

Які вітаміни містить натуральна сушена диня

Для приготування сушеної дині в промислових масштабах використовують спеціальні сорти. Найкраще – це Канталупа. Це сорт має неперевершені смакові якості, містить багато корисних вітамінів та мінералів та зберігає їх в сушеному вигляді. Для приготування використовуються тільки спілі плоди, коли диня має максимальну користь.

До складу сушеного продукту входять в великій концентрації вітаміни А, С та К. Ці елементи є корисними для здоров’я, тому диню в такому вигляді рекомендують і дітям, і дорослим.

Корисні властивості

Всі сухофрукти корисні для здоров’я, в тому числі і диня. В сушеному вигляді вона має такі властивості:

  • покращує кровообіг;

  • нормалізує роботу серцево-судинної системи;

  • бореться з ознаками старіння шкіри;

  • покращує травлення;

  • підсилює імунітет.

Продукт містить небагато калорій, тому дозволяється вживати під час дієт. Одна з головних переваг – повна відсутність цукру.

Застосування у кулінарії

Регулярно вживати сушену натуральну диню рекомендують дієтологи. Не варто переживати про зайві кілограми, адже калорійність всього 340 ккал в 100 грамах. Такі властивості дозволяють використовувати ласощі як окрему страву, наприклад, для десерту. Можна також додавати у фруктові салати, випічку, сиркові десерти, ранкові каші. Це буде дуже смачно і, водночас, корисно.

Джерело: https://do-smaku.com.ua/sukhofrukty/dynja-sushenaja-kantalupa-holland-fruit-500g/